Naujienos / RTVIC pranešimai

Baigiasi Pietų Baltijos mokymo programos antrasis bandomasis modelis

Švedijoje 2013 m. balandžio 22 d. prasidėjęs antrasis Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos projekto SBTP (Pietų Baltijos Mokymo programa) antrasis Bandomasis Modelis eina į pabaigą.

Po sėkmingos pirmosios mokymosi savaitės, kurios metu kartu su Švedijos, Vokietijos studentais ir 5 studentai iš Žemaitijos kolegijos - Daiva Metrikytė, Gintautas Činskis, Valentinas Surblys, Soteras Antanavičius, Monika Urvakytė – mokėsi projekto valdymo, kultūrinio sąmoningumo ir verslumo, išvyko trims savaitėms atlikti praktikos į Vokietijos bei Švedijos įmones, kad įgytų ne tik praktinių ir teorinių žinių, susijusių su jų specialybe, bet ir artimiau susipažintų su kito krašto žmonėmis, jų kultūra, gyvenimo būdu.

Antrojo Bandomojo Modelio baigiamieji renginiai vyks gegužės 20-22 dienomis Karlshamn mieste, Švedijoje:

  • gegužės 20 d. rinksis studentai ir jų koučeriai, aptars ir kartu paruoš savo pristatymus apie savo patirtį SBTP projekte;
  • gegužės 21 d. vyks tarptautinis seminaras, kurio tema „Kaip sukurti tarptautinį bendradarbiavimą studentams, įmonėms ir profesinio švietimo įstaigoms“. Susitikime pristatymus skaitys ir diskusijose dalyvaus SBTP projekto vadovai ir partneriai, suinteresuotų institucijų ir profesinių mokyklų atstovai, politikai, studentai ir kt.;
  • gegužės 22 d. projekto valdymo susitikime projekto partneriai aptars rezultatus ir tolimesnius veiksmus, ypatingą dėmesį skiriant būsimam trečiajam Bandomajam Modeliui, kuris vyks šių metų rudenį Rietave.

Daugiau informacijos apie projektą gali suteikti Viešosios įstaigos Rietavo verslo informacijos centro direktorė Laima Dockevičienė, tel. (8 448) 68 104, el. p. direktore@rietavovic.lt , projekto administratorė Rasa Baliulevičienė, tel. (8 640) 17 312, el. p. vadybininke@rietavovic.lt ir projekto komunikatorė Laima Simanauskienė, tel. (8 612) 95 431, el. p. simanauskiene.laima@gmail.com .

Informaciją apie projektą „Pietų Baltijos mokymo programa“ (SBTP) rasite Rietavo verslo informacijos centro tinklalapyje www.rietavovic.lt (skyriuje „Projektai“), tinklalapiuose http://www.sbtp.eu/ ir http://www.facebook.com/SouthBalticTrainingProgramme .

Rietavo verslo informacijos centro informacija

Ankstesnės naujienos

2013-05-01 / RTVIC pranešimai ES Baltijos jūros makroregiono strategija ir Rietavas
ES Baltijos jūros regiono strategija (ESBJRS) patvirtinta 2009 m. spalio 29-30 d. Europos Vadovų Taryboje. Tai pirmoji tokio pobūdžio ES makroregioninė strategija, kurioje dalyvauja aštuonios su Baltijos jūra besiribojančios valstybės narės - Lietuva, Latvija, Estija, Danija, Švedija, Suomija, Lenkija, Vokietija. Strategijos išorinis matmuo apima Rusiją, Baltarusiją, Norvegiją.
Plačiau