Naujienos / Kvietimai

Projekto CO2 mažinimas logistikoje (LCL - Low Carbon Logistics) baigiamoji konferencija

Registracija į konferenciją - http://bit.ly/2lJsL8J

Kviečiame Jus 2019 m. rugsėjo 16 d. 11.00 val. (Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras) dalyvauti projekto CO2 mažinimas logistikoje (LCL - Low Carbon Logistics) baigiamojoje konferencijoje, kurioje bus pristatomi tarptautinių partnerių ir Rietavo sav. pasiekti rezultatai, pasidalinta ateities perspektyvomis dėl CO2 emisijų mažinimo bei galimybė iš arčiau pamatyti moderniausiais technologiniais sprendimais aprūpintą išmanų hibridinį (Intelligent Plug in Hybrid) krovininį automobilį - pirmąją tokio tipo transporto priemonę Lietuvoje.

Drauge su tarptautiniais projekto partneriais iš Švedijos, Vokietijos ir Lenkijos Rietave įgyvendinta visa eilė veiklų, apklausų, susitikimų, nuomonės tyrimo ir formavimo priemonių skatinant mažos emisijos „Low Carbon“ draugišką aplinkai logistiką miestų centruose ar apgyvendintose vietovėse. Šio projekto tikslai ir veikla tiesiogiai atliepia Europos Sąjungos aplinkosauginės darbotvarkės susitarimą visoms šalims narėms ženkliai sumažinti CO2 emisijas šalyse narėse. Lietuva iki šiol neturi aiškaus suderinto veiksmų plano, todėl Rietavas – pateisindamas miesto inovatoriaus vardą – yra pirmoji savivaldybė savarankiškai ėmusi iniciatyvos vykdyti ES įsipareigojimus realiai veiksmais ir šalia šviečiamosios ekspertinės projekto veiklos, viešosioms reikmėms įsigijusi ekologišką lengvąjį krovininį transportą, taip kurdama precedentą ir gerąją patirtį, bei skatindama analogiškas iniciatyvas įgyvendinti ir kitose Lietuvos savivaldybėse bei joms pavaldžiose institucijose. Dideli darbai pradedami mažais žingsniais.

Kviečiame dalyvauti žiniasklaidos, savivaldos, verslo atstovus ir bendruomenės narius besidominčius aplinkai draugiška logistika.

Ankstesnės naujienos

BEE Lab projekto baigiamoji konferencija 2019-09-03 / Kvietimai BEE Lab projekto baigiamoji konferencija

Nuo 2017 m. balandžio mėn. keturi BEE Lab projekto partneriai iš Latvijos ir Lietuvos: Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras, Talsu savivaldybė, Žaliųjų ir išmaniųjų technologijų klasteris bei Klaipėdos valstybinė kolegija vykdydami projektą skatino verslumą nutolusiose vietovėse. Kviečiame jus į baigiamąją konferenciją susipažinti su projekto rezultatais ir išgirsti įkvepiančių, įdomių istorijų iš projekto vykdytojų ir dalyvių.

Plačiau
Kvietimas registruotis ir dalyvauti Mykolinių metturgyje 2019-08-20 / Kvietimai Kvietimas registruotis ir dalyvauti Mykolinių metturgyje
Kviečiame registruotis ir dalyvauti metturgyje, kuris vyks Rietavo miesto Mykolinių šventės metu 2019 m. rugsėjo 28 - 29 dienomis. Kasmet siekiama sustiprinti metturgio unikalias tradicijas, Mykolinių šventės žinomumą Lietuvoje ir įgauti tautinio paveldo tradicinių renginių, kasmetinės šventės organizavimo sertifikatą, todėl pageidaujame, kad šventėje dalyvautų kuo daugiau tradicinių amatininkų (demonstruojančių savo amatą), kurių gaminiai yra sertifikuoti ir pripažinti tautinio paveldo produktais.
Plačiau
Kvietimas registruotis į „Vasaros verslumo mokykla jaunimui“ 2019-08-13 / Kvietimai Kvietimas registruotis į „Vasaros verslumo mokykla jaunimui“
Kuržeme verslo inkubatorius, bendradarbiaujant su žaliųjų technologijų klasteriu, kviečia Jus registruotis ir dalyvauti verslumą bei kūrybiškumą skatinančiame renginyje - „Vasaros verslumo mokykla jaunimui #2kuri yra dalis LLI - 157 BEE Lab projekto dalis (Regionų verslumo stiprinimas įgalinant bendradarbiavimą per sieną – Boost regional Entrepreneurship by Enabling cross border cooperation).
Plačiau
Sumanios socialinės paslaugos 2019-04-19 / Kvietimai Sumanios socialinės paslaugos

Informuojame, kad seminaras - dirbtuvės 2019 m. balandžio 29 - 30 dienomis nebeįvyksSeminaras - dirbtuvės nukeliamas į 2019 m. rugpjūčio - rugsėjo mėnesį.
Seminaras – dirbtuvės skirtos socialinių paslaugų teikėjams. Seminaro metu išgryninsime socialinių paslaugų idėjas, suteiksime joms verslumo pagreitį atsižvelgdami į klientų poreikius ir planuosime šių paslaugų įgyvendinimą.

Plačiau